Koopmacht

K

Eind 2019 heb ik samen met Matthias Olthaar aan de hand van een nieuwe rekentechniek voor het eerst concreet gemaakt hoeveel mensen overzee werken ten dienste van de Nederlandse economie. Via de onderstaande links zijn de uitkomsten en implicaties van deze berekening te vinden:

  • In december 2019 verscheen een uitgebreid interview in De Nieuwe Koers, geschreven door Alain Verheij. Een samenvatting van dit interview verscheen in het Nederlands Dagblad.
  • In dezelfde maand hebben Matthias Olthaar en ik twee artikelen geschreven op Sargasso: het eerste artikel gaat over de berekening en de achterliggende verklaringen, het tweede artikel gaat over de ethische en politieke vragen die deze bevindingen oproepen.
  • In januari 2020 verscheen naar aanleiding van de eerdere publicaties een interview in het Reformatorisch Dagblad over een eerlijke prijs voor ons voedsel.
  • We hebben alle berekeningen die ten grondslag liggen aan het onderzoek volledig transparant gemaakt en online beschikbaar gesteld. Zie het uitgebreide rekenblad.

Over deze site

Je hoort vaak de claim dat we kwaliteit van leven kunnen meten. Is dat wel zo? Deze site verkent nieuwe ideeën die méér recht doen aan onze ervaringen. Focus op kwaliteitsbeleving laat ons anders kijken en kiezen. In ons leven én in beleid.

Recente berichten

Thema’s

Archieven

Socials